Mos tha... “Alpha”?

Fedora 20 Versioni Desktop

Media Live Instalimi

Live CD

Ky është versioni më i ri i sistemit operativ Fedora Linux, Edicioni Desktop. Me të, keni gjithçka ju duhet për të provuar Fedora-n — nuk lypset të fshini gjë në sistemin tuaj të tanishëm që të bëni këtë provë, dhe kartelat tuaja nuk rrezikohen. Bëni një provë me Fedora-n, dhe nëse ju pëlqen, mund ta instaloni Fedora-n drejt e te hard disku juaj, drejt e nga desktopi Live Media, në ju pëlqeftë.

Shkarkojeni Tani!

953MB, pamje në format ISO për PC Intel-compatible (64-bit)

Ju duhet të përmirësoni Fedora-n?

Live Media nuk mund të përdoret për të përmirësuar një instalim të Fedora-s. Në vend të kësaj, Fedora-n mund ta përmirësoni drejt e nga desktopi juaj. Kjo bëhet duke përdorur Fedup-in - do të instalohen paketat që janë të domosdoshme dhe do të përmirësohet versioni juaj i Fedora-s.

Mësoni më tepër rreth përmirësimit të Fedora-s...

Po shihni për Cloud Computing?

Fedora mund të kihet prej Amazon EC2 dhe të tjerë mundësues publikë resh. Për re private, mund të shkarkoni Fedora-n në një format të përshtatshëm për OpenStack, CloudStack, dhe Eucalyptus.

Mësoni më tepër rreth Fedora-s në Re...

Fedora 21 Release Schedule

Release State Release Date
Alpha Release Public Availability Tue 23 Sep 2014
Beta Release Public Availability Tue 04 Nov 2014
Final Release Public Availability (GA) Tue 09 Dec 2014

Read all the key milestones of the release schedule...

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

Desktopë Fedora

Ka një shumëllojshmëri desktopësh për përdorim me Fedora-n. Secili prej tyre ka një pamje paksa të ndryshme dhe po ashtu janë edhe ndjesitë që jep, dhe secili lejon shkallë të ndryshme personalizimi. Desktopi ndikon në atë se si duken dhe punojnë dritaret, ikonat, menutë, dhe ndërfaqet e ndryshme bazë për një desktop. Mund të dëshironi të provoni një dorë prej tyre që të gjeni atë që është më i mirë për ju!

Edicioni Desktop i Fedora 20

Fedora Parazgjedhje
Version PC 32-bitësh
scr-shot_desk

Desktopi parazgjedhje Fedora, i bazuar në GNOME.

32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 922MB

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 953MB

Degëzimi KDE për Fedora 20

Version PC 32-bitësh
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 896MB

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 928MB

Degëzimi Fedora me LDXE 20

Version PC 32-bitësh
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 598MB

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 633MB

Degëzimi Xfce për Fedora 20

Version PC 32-bitësh
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 614MB

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 648MB

Degëzimi Fedora 20 MATE-Compiz

Version PC 32-bitësh
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 715MB

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 750MB

Degëzimi Fedora 20 SoaS

Version PC 32-bitësh
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 633MB

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO 668MB

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

Shkarkime të Fedora-s, sipas Formatesh

Version PC 32-bitësh

Live Media / Degëzime për Fedora 20

Pamjet Fedora Live Media mund të përdoren në pajisje CD, DVD, ose USB, të afta për të bërë nisjen, dhe mund të përdoren për të instaluar Fedora-n në hard disk. Përbëjnë gjithashtu një mënyrë shumë të mirë për të provuar Fedora-n, pa shumë rreziqe.

Mund të gjeni një listë pamjesh Fedora alternative, të quajtura Degëzime, te:

http://spins.fedoraproject.org/

Shko te Drejtoria e Degëzimeve

Version PC 32-bitësh

DVD Fedora 20

Versioni DVD i Fedora-s nuk është Live Media, por është i nisshëm. Kur e nisni kompjuterin me këtë media, do të xhironi programin e instalimit. DVD-ja lyp më pak kujtesë (RAM) në kompjuterin tuaj dhe përmban më tepër programe. Kjo media mund të jetë e dobishme nëse makina në të cilën instaloni Fedora-n nuk është e lidhur në Internet.


Të përputhshëm Intel & AMD / PC
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO disku 4.4GB për PC 32-bit


Të përputhshëm Intel & AMD / PC
64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO disku 4.3GB për PC 64-bit


Version PC 32-bitësh

CD Instalimi të Fedora-s 20 përmes Rrjetit

CD-ja për Instalim të Fedora-s përmes Rrjetit është i dobishëm nëse keni një lidhje Interneti të shpejtë. Kur bëni nisje nga kjo media, do të xhirohet një program instalimi dhe paketat e përzgjedhura i merrni drejt e prej depove. CD-ja bën të mundur që të keni versionet më të rinj të paketave të instaluara.


Të përputhshëm Intel & AMD / PC
32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO disku 357MB për PC 32-bit


Të përputhshëm Intel & AMD / PC
64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

Pamje ISO disku 321MB për PC 64-bit


support-iconPër ndihmë në përcaktimin e arkitekturës së sistemit tuaj, ju lutemi, shihni udhërrëfyesin tonë të ndihmës lidhur me arkitekturat.

Version PC 32-bitësh

Media Fedora 20 me Postë

Pa lidhje në Internet? Mund të merrni një kopje të Fedora-s, dërguar te ju me postë, nga shitës vendorë dhe online, si edhe përmes programit Media Fedora Falas.

Blini Media Fedora prej një Tregtuesi

Gjeni një Tregtues në Zonën Tuaj

Tregtues të përzgjedhur, anembanë botës, kanë kopje të mediave Fedora karshi një çmimi të arsyeshëm. Nëse ka një tregtues në zonën tuaj dhe nuk ju pëlqen të prisni për dërgimin, kjo mund të jetë një mundësi i mirë për ju.

Shihni Listën e Tregtuesve Vendorë
Tregtues Online

Shumë tregues anembanë botës ofrojnë media Fedora për blerje online. Përzgjidhni tregtuesin më afër jush, që të shpenzoni sa më pak për dërgimin.

Shihni Listën e Tregtuesve Online

Programi Media Fedora Falas

Nuk e mbuloni çmimin e një medie instalimi? Kërkoni një media instalimi të Fedora-s nga Programi Media Fedora Falas.

Mësoni Më Tepër

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

Fedora që bëjnë çka ju duhet.

Degëzimet Fedora janë versione alternative të Fedora-s, të përshtatura për lloje të ndryshëm përdoruesish, me grupe zbatimesh të zgjedhura posaçërisht dhe përshtatje të tjera. Mësoni më tepër rreth degëzimeve >

Më poshtë keni vetëm disa shembuj degëzimesh të Fedora-s që mund të kihen. Vizitoni http://spins.fedoraproject.org për një listë të plotë të krejt degëzimeve Fedora që mund të kihen.

security

Fedora Security Lab

Mjete analize sigurie.
Më tepër hollësi te spins.fedoraproject.org >
design

Fedora Design Suite

Krijimtari e Hapur.
Më tepër hollësi te spins.fedoraproject.org >
Scientific KDE

Degëzimi Fedora Shkencore-KDE

Kompjuter Shkencor Me Burim të Hapët.
Më tepër hollësi te spins.fedoraproject.org >
fel

Fedora Electronic Lab

Platforma Fedora për konceptim dhe simulim hardware-i të shkallës së lartë.
Më tepër hollësi te spins.fedoraproject.org >

Merrni këta dhe të tjerë te spins.fedoraproject.org.

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

Fedora Në Re

Për secilën hedhje në qarkullim që mbulon, Fedora ofron pamje resh të gatshme për xhirim. Këto janë të passhme prej Amazon EC2 dhe për shkarkim të drejtpërdrejtë. Pamjet e shkarkueshme gjenden në format raw të ngjeshur dhe në atë qcow2, gati për t'i përdorur menjëherë me OpenStack. Pamjet janë të formësuara me cloud-init, ndaj, për furnizim kyçesh ssh, përfitojnë nga shërbime tejtëdhënash të përputhshëm me ec2-shin.

Mbani parasysh që llogaria rrënjë është e çaktivizuar, por hyrja me sudo i jepet një përdoruesi me hyrje speciale. Për Fedora 19 dhe hedhje më të vonshme në qarkullim ky përdorues është fedora.
Për Fedora 18-n dhe hedhje të mëparshme në qarkullim përdoruesi është ec2-user.

Pamje EC2 që mbulohen deri sot

Zgjidhni zonën dhe arkitekturën e makinës dhe thjesht klikoni për nisjen e llogarisë suaj Amazon Web Services. Ose, kopjoni ID-në AMI dhe përdoreni për ta nisur nga AWS Console ose mjete rreshti urdhrash.

Pamje Fedora 20 të Shkarkueshme Për Re

Shkarkojini këto pamje për përdorim në renë tuaj private, ose për t'i modifikuar dhe përdorur në një re publike. Pamjet qcow2 mund të përdoren drejtpërsëdrejti nga OpenStack-u. Pamjet raw.xz mund të përdoren nga të tjerë software-e infrastrukture resh, por së pari duhen çngjeshur.
Për çfarëdo mëdyshje rreth xhirimit të Instancave në OpenStack, lexoni dokumentimin.

64-bitësh
Shkarkojeni Tani!

pamje qcow2 207MB

Shkarkojeni Tani!

pamje Raw 117MB

32-bitësh
Shkarkojeni Tani!

pamje qcow2 212MB

Shkarkojeni Tani!

pamje Raw 122MB

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

Fedora ARM

Fedora 20 ARM

Mikroprocesorët ARM janë familja e procesorëve me prodhimin më të gjerë në botë; historikisht janë përdorur në telefona celularë dhe pajisje me zbatime të trupëzuara, dhe po përdoren gjithnjë e më shumë në pajisje tablet dhe shërbyes me konsum të ulët energjie. Projekti Fedora-ARM është një nismë për shtrirjen e Fedora-s në këtë familje procesorësh.

Për më tepër të dhëna rreth ndryshimeve dhe veçorive të reja, ju lutemi lexoni Shënime Versioni.

Shënime për përdorues të Rasberry Pi-së

Mbulimi i Raspberry Pi-së tani përfshihet te Pidora, një Fedora Remix i optimizuar që përmban module Pi shtesë.

Pamje dhe udhëzime të passhme:

Fedora për ARM përfshin dy lloje pamjesh – një për përdorim me platforma që lypin ndarje VFAT (BeagleBone Black), tjetri për përdorim me pajisje që kryejnë nisje nga ndarje EXT (Trimslice). Për secilin prej tyre ka një numër mundësish desktopi, ku përfshihen MATE, KDE, Xfce, LXDE, SOAS dhe një pamje minimale që nuk e përfshin desktopin. Secila prej këtyre pamjeve mund të përdoret me QEMU-n.

support-iconKrejt pamjet janë vetëm për ARMv7 32bit.

Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje VFAT ARMv7
Shkarkojeni Tani!
Pamje ARMv7
Shkarkojeni Tani!

Për udhëzime specifike instalimi në skeda të përputhshme, ju lutemi, lexoni Shënime Instalimi.

Nëse doni të instaloni Fedora-n drejt e nga pema PXE, ju lutemi, lexoni se si të rregulloni një shërbyesin tuajin PXE.

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

Arkitektura Dytësore Fedora

Fedora 20 PPC64

Versionet Fedora për PowerPC janë testuar më gjerësisht në sisteme IBM Power, por dihet gjithashtu që punon me sisteme Apple Mac G5.

Pamje DVD
Shkarkojeni Tani!

ISO DVD 4.3GB

CD Netinstall
Shkarkojeni Tani!

ISO CD-je 340MB

Fedora 20 s390

Pamje Hedhjeje Në Qarkullim për Fedora-n bazuar në arkitekturën s390x.

Pamje DVD
Shkarkojeni Tani!

ISO DVD 4.6GB

Rregulla Eksportimi

By clicking on and downloading Fedora, you agree to comply with the following terms and conditions:

Lexoni rregulloren e plotë të eksportit

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.