From Fedora Project Wiki

Revision as of 10:27, 9 November 2011 by Nippur (talk | contribs)

Fedora Dutch: Graphical User Interface Status
Welkom op de pagina waarop het team voor de Nederlandse vertalingen de status bijhoudt.
SolarDayTime.png
Inhoud

Workflow

Starten met vertalen via Transifex

  • Indien je nog geen account hebt bij Transifex meld jezelf daar aan. Verzoek daarna lidmaatschap van het Dutch Translation team. Stel daar ook je vragen wie waarmee bezig is, of meldt wat je wil gaan doen. Het ligt voor de hand dit eerst te doen bij de coördinator van het team, momenteel is dat Geert Warrink. Contact zoeken kan via de interne mail van Transifex, maar ook via de FAS-email accounts van de leden (vermeld op de wiki-pagina's van de leden zelf).


Important.png
'Transifex' ontwikkelt en verbetert zich
Transifex ontwikkelt en verbetert zich ten tijde dat dit getypt wordt (2011) nog steeds, dus de info hieronder kan alweer enigszins zijn veranderd


  • Het downloaden van een te vertalen bestand zet een lock op dat onderdeel, dat een aantal dagen geldig is. Verleng dat lock indien na bijna verstrijken van de lock-tijd de vertaling nog niet af is, of om de één of andere reden niet te uploaden is. Realiseer je dat als je dit niet doet, het te vertalen bestand automatisch weer vrijgegeven wordt, met het risico dat een ander het oppakt en werk dubbel wordt gedaan.
  • Het online vertalen blokkeert het bestand voor de tijd dat je er mee bezig bent, en geeft het weer vrij zodra je opslaat en afsluit. Deze manier verdient de voorkeur omdat je elkaar nooit voor de voeten kan lopen.

{admon/caution|Per januari 2009 | is voor downloaden en uploaden van modules CVS obsolete.}}