FAD Sri Lanka 2011

From FedoraProject

Jump to: navigation, search
FedoraEvents Header EventN1.png


THIS EVENT WAS HELD, FIRST PLANNED TO HAVE A FAD BUT THEN I COULD NT MAKE IT, SORRY FOR Confusion

This is the first FAD (Fedora Activity Day) in Sri Lanka and the right opportunity for all the fedora contributors to get together and for the beginners this is a chance to get involved with the fast growing Free OS community.

Contents

Date and Location

  • Date : 26th August 2011, Friday
  • Time : 8:30am - 12:30pm (Local Time, GMT + 5.30)
  • Location : Malabe, Colombo
  • Hall : TBA

Organizers

Agenda

The tentative agenda for the event can be listed as follow.

08:00 - 08:00 am - Doors Open and Registration
08:30 - 08:45 am - Official Opening and welcome
08:45 - 09:30 am - What is Fedora? (Introduction to Novice)
09:30 - 10:30 am - How to contribute towards the Fedora project?
10:30 - 11:00 am - Introduction to RPM packaging
11:00 - 11:20 am - Fedora in Sri Lanka (Details of this session will be published soon)
11:20 - 12:00 noon - I developed my OS - Experience sharing from fedora contributors
12:00 - 12:20 pm - Q & A session
12:20 - 12:30 pm - Official Closure

Social Event

After the event there will be a social event facilitating for the participant to get to know others and as well as former contributors. The agenda of the Social event is a surprise.

Media Coverage

  • Facebook Event
  • FOSS User magazine

Planning

Logistics

Task Responsible Description Progress Comments
Find a location Sureshkumar Packiyarajah Arrange a location around Colombo progress -
Agenda Owner Kalpa Pathum Arrange the agenda and track on speakers initiating -
Sponsorship Sureshkumar Packiyarajah and Buddhika Kurera Market this event with in the local enterprises and try to get sponsirships progress -
SWAGS Buddhika Kurera Produce and track SWAGS progress -
Location Arrangements Buddhika Kurera Manage sponsors banners and materials are properly displayed and distributed in the event day. TBI -
Local Community Liaison Dhanishka Navin Manage communication between local contributors and the event organizers. progress -
Budget Handling Buddhika Kurera Manage the whole event budget Planning -

Budget

We are targeting nearly 200 participants.

for every participant,

  • F15 Live DVD - pre produced
  • Refreshment Token- $0.50
  • Laptop sticker - $0.20
  • Total - $ 0.70 * 200 = $ 140

Publicity,

  • Event Posters - $30

Guest Speakers Cost (includes Water, Token, Refreshment and Lunch),

  • Per speaker - $10

Total - $10 * 3 guests = $30

Organizers Cost (Include Water, Breakfast, Refreshment and Lunch),

  • Per Organizer - $5

Total - $5 * 5 organizers = $25

Grand Total - $235

    • The cost for the social event should be drafted as per the availability of the funds from the sponsors.

Sponsorship Details

Sponsorship packages are open to local enterprises.

    • Details will be published soon.