From Fedora Project Wiki

Line 18: Line 18:
 
{{Admon/note|如果你有興趣在更進一步網站的維護,或希望成為 Fedora 網站團隊的成員,請見 [[Websites|網站]] 頁面。|可從 [[Writing for DocBook using the wiki|使用維基百科撰寫文件]] 得到編寫正式 Fedora 文件的資訊。}}
 
{{Admon/note|如果你有興趣在更進一步網站的維護,或希望成為 Fedora 網站團隊的成員,請見 [[Websites|網站]] 頁面。|可從 [[Writing for DocBook using the wiki|使用維基百科撰寫文件]] 得到編寫正式 Fedora 文件的資訊。}}
  
== Etiquette guidelines ==
+
== 禮儀指南 ==
Refer to [[Help:Wiki rules and etiquette]] for some general etiquette guidelines on editing the Fedora wiki.
+
在編輯 Fedora 維基百科時有一些一般禮儀準則請參考 [[Help:Wiki rules and etiquette|維基的規則和禮儀]]
  
== Creating pages ==
+
== 建立網頁 ==
The Fedora Project Wiki is large, and so there is a need to maintain a proper hierarchy and organization.  The best way to learn about these is to review [[Help:Wiki structure]] and [[Help:Categories]], and then to review the existing layout of the wiki.  Our guidelines will help you name your pages in a way that will help them be more readable, translatable, and easier for search engines to find and promote.
+
這個 Fedora 專案的維基百科是非常的廣泛,因此有必要保持一個適當的層次結構和組織。學習關於這些最好的辦法是詳閱 [[Help:Wiki structure|維基百科結構]] [[Help:Categories|分類]],and then to review the existing layout of the wiki.  Our guidelines will help you name your pages in a way that will help them be more readable, translatable, and easier for search engines to find and promote.
  
 
== Editing with Mediawiki ==
 
== Editing with Mediawiki ==

Revision as of 16:13, 8 March 2011

Idea.png
此頁正在翻譯
此頁正在由英語向繁體中文翻譯,您所看到的可能不是最終頁面。

成為 Fedora 專案維基百科的編輯者有一個非常低的門檻。(更多關於維基百科和具體的 Fedora 專案維基百科,請見維基百科頁面。)然而,當開始使用維基百科前這可能有一個小的學習曲線,而且我們有一些所有編輯者應該遵循的準則。此網頁提供這些指導方針和一些提示來幫助你繼續進行。

本文件分為三個部分:獲得編輯權限,基本的維基百科編輯,和更進一步的編輯。

獲得編輯權限

為了避免惡意用戶損壞 Fedora 專案維基百科,我們不得不限制一些編輯權限。要獲得編輯維基百科的權限,您必須按照幾個簡單的步驟。 任何人都可以得到編輯權限。

  1. 自己熟悉這個頁面上的資訊和這個網頁連結到哪。在這整個維基百科應該遵循涵蓋基本準則。不遵守這些準則將造成其他志願者不必要的工作,並可能導致撤銷編輯權限。
  2. 透過 Fedora 帳號系統 完成貢獻者許可協議。 在我們的 自由授權 頁面簽署 CLA 協議賦予 Fedora 專案能夠許可您對於維基百科的貢獻。這樣確保了您的貢獻將繼續永遠免費為社群使用,修改,和重新發佈,就像 Fedora 發行一樣。參考我們的 法律 頁面條文以獲得更多資訊。依據在 如何完成貢獻者許可協議 的說明。
Note.png
如果你有興趣在更進一步網站的維護,或希望成為 Fedora 網站團隊的成員,請見 網站 頁面。
可從 使用維基百科撰寫文件 得到編寫正式 Fedora 文件的資訊。

禮儀指南

在編輯 Fedora 維基百科時有一些一般禮儀準則請參考 維基的規則和禮儀

建立網頁

這個 Fedora 專案的維基百科是非常的廣泛,因此有必要保持一個適當的層次結構和組織。學習關於這些最好的辦法是詳閱 維基百科結構分類,and then to review the existing layout of the wiki. Our guidelines will help you name your pages in a way that will help them be more readable, translatable, and easier for search engines to find and promote.

Editing with Mediawiki

Refer to Help:Wiki syntax and markup for basic information on how to write in MediaWiki syntax. It's really easy, and the wiki makes it easy for you to create a beautiful page with almost no markup at all.

Getting Help

If ever you have questions about editing the Fedora Project wiki, or if you need help, please feel free to contact the Websites team. They have an IRC channel(#fedora-websites on freenode)and a mailing list(fedora-websites-list)that are both effective for getting the answers you need.

If you would like to do a lot of editing on the wiki, you should consider joining the Websites team.