From Fedora Project Wiki

Revision as of 15:28, 13 January 2009 by Nippur (talk | contribs) (De documentatie)

The Fedora Localization Project - Dutch Translators Team

Welkom op de pagina van het Nederlandse vertalingsteam van het Fedora project. De doelen van dit project zijn het beschikbaar maken van Fedora-bronnen in het Nederlands door het vertalen van programma's, de website en de documentatie.


Het team

Een poging tot coördinatie van dit project is nu gestart door BartCouvreur

Het team:

Het vertalingsproces

Er zijn drie zaken te vertalen:

  • De programma's
  • De documentatie
  • De website

De programma's

Het vertalen van de programma's is een onderdeel van het Fedora Translation Project . Met behulp van het Fedora Documentation Project hebben zij een gids voor vertalers opgesteld: Translation Quick Start Guide (nu ook in het Nederlands)

De documentatie

Het vertalen van de documentatie is een onderdeel van het Fedora Documenation Project . Zij schrijven o.a. de realease notes , de installatie gids en nog veel meer ( volledige lijst ).

Zij hebben ook een pagina opgesteld in verband met het vertalen: Translation

Prioriteits-lijst

Aangezien er steeds meer te vertalen is, hebben we een prioriteits-lijst opgesteld:

Release notes vertaald
Installatie-gids nog vertalen
Yum-gids nog vertalen
Vertalingsgids vertaald
de rest :) nog vertalen

De website

Het vertalen van de website is een onderdeel van het Fedora Websites Project . Zij onderhouden deze wiki en fedora.redhat.com .

Ook zij hebben een pagina opgesteld in verband met het vertalen: Languages

Bij deze is het belangrijk om de structuur van de wiki zoveel mogelijk te volgen, opdat het eenvoudig te zien is waarvan een pagina de vertaling is! Binnenkort zullen we hier nog een status-pagina aan toevoegen, zodat we de recente veranderingen kunnen volgen!

Volg de status van deze vertaling op WikiStatus

Spelling / grammatica controleren

Het vertalen naar het Nederlands is geen simpele taak en aangezien Nederlands geen simpele taal is, kunnen er vaak spellings- en grammaticafouten in de vertalingen voorkomen. Ook hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die hiermee willen helpen!

Meer info?

Voor meer informatie zie deze thread op het fedora-linux.nl forum of contacteer een van ons via mail of op irc.freenode.net in #fedora-nl.