From Fedora Project Wiki

(Workflow: updating info)
Line 16: Line 16:
 
'''Om te starten met het vertalen'''
 
'''Om te starten met het vertalen'''
  
Allereerst ontwikkeld Transifex zich ten tijde dat dit getypt wordt (2009) razend snel, dus voor verreweg de meeste modules die voor ons interessant zijn geldt het volgende:
+
Indien je nog geen account hebt bij [https://fedora.transifex.net/ '''Transifex'''] meld jezelf daar aan. Verzoek daarna lidmaatschap van het [https://fedora.transifex.net/projects/p/fedora/team/nl/ Dutch Translation team]. Stel daar ook je vragen wie waarmee bezig is, of meldt wat je wil gaan doen. Het ligt voor de hand dit eerst te doen bij de coördinator van het team, momenteel is dat Geert Warrink. Contact zoeken kan via de interne mail van '''Transifex''', maar ook via de '''FAS-email''' accounts van de leden (vermeld op de wiki-pagina's van de leden zelf).
 +
 
 +
{{admon/important |'''Transifex''' ontwikkelt en verbetert zich| Transifex ontwikkelt en verbetert zich ten tijde dat dit getypt wordt (2011) nog steeds, dus de info hieronder kan alweer enigszins zijn veranderd}}
 +
 
 +
# Kies daarna op https://fedora.transifex.net/projects/p/fedora/ een projectdeel uit om daarvan een onderdeel te vertalen. Je kan on-line vertalen of het te vertalen bestand downloaden en in een geschikt vertaalprogramma vertalen.
 +
::*Het downloaden van een te vertalen bestand zet een lock op dat onderdeel, dat een aantal dagen geldig is. Verleng dat lock indien na bijna verstrijken van de lock-tijd de vertaling nog niet af is, of om de één of andere reden niet te uploaden is. Realiseer je dat als je dit niet doet, het te vertalen bestand automatisch weer vrijgegeven wordt, met het risico dat een ander het oppakt en werk dubbel wordt gedaan. 
 +
::*Het online vertalen blokkeert het bestand voor de tijd dat je er mee bezig bent, en geeft het weer vrij zodra je opslaat en afsluit. Deze manier verdient de voorkeur omdat je elkaar nooit voor de voeten kan lopen.
  
# Kies op http://translate.fedoraproject.org/languages/nl een te vertalen module uit en download het bestand. Blokkeer door het slotje daar aan te klikken de vertaling voor anderen. Niet vergeten vrij te geven indien je niet verder gaat!. Vertaal en upload het bestand via Transifex zo spoedig mogelijk.
 
  
 
Indien werken via Transifex niet lukt:
 
Indien werken via Transifex niet lukt:
Line 32: Line 37:
  
  
{{admon/caution|Per januari 2009 | is voor downloaden en uploaden van modules CVS obsolete.}}
+
{{admon/caution|Per januari 2009 | is voor downloaden en uploaden van modules CVS obsolete.}}
 
 
 
 
{{admon/important | Veel vertaalde modules (maar nog niet alles) | kun je nu uploaden via transifex (zie links hieronder). Dit geldt uiteraard voor modules die klaar zijn en nagelezen. De modules die nog niet af zijn er waar je zelf niet mee doorgaat zie punt 7 hierboven!}}
 
 
 
 
 
{{admon/tip | Transifex: ophalen pot/nl.po modules: | Ophalen en status bekijken op http://translate.fedoraproject.org/languages/nl (scroll op die pagina naar beneden).
 
Modules weer wegschrijven gaat ook via Transifex: log in en upload door op potloodje te klikken achter de betreffende module.
 
Meer informatie op http://translate.fedoraproject.org//}}
 
  
 
== Status opvolgen ==
 
== Status opvolgen ==

Revision as of 09:50, 9 November 2011

Fedora Dutch: Graphical User Interface Status
Welkom op de pagina waarop het team voor de Nederlandse vertalingen de status bijhoudt.
SolarDayTime.png
Inhoud

Workflow

Om te starten met het vertalen

Indien je nog geen account hebt bij Transifex meld jezelf daar aan. Verzoek daarna lidmaatschap van het Dutch Translation team. Stel daar ook je vragen wie waarmee bezig is, of meldt wat je wil gaan doen. Het ligt voor de hand dit eerst te doen bij de coördinator van het team, momenteel is dat Geert Warrink. Contact zoeken kan via de interne mail van Transifex, maar ook via de FAS-email accounts van de leden (vermeld op de wiki-pagina's van de leden zelf).

Important.png
'Transifex' ontwikkelt en verbetert zich
Transifex ontwikkelt en verbetert zich ten tijde dat dit getypt wordt (2011) nog steeds, dus de info hieronder kan alweer enigszins zijn veranderd
 1. Kies daarna op https://fedora.transifex.net/projects/p/fedora/ een projectdeel uit om daarvan een onderdeel te vertalen. Je kan on-line vertalen of het te vertalen bestand downloaden en in een geschikt vertaalprogramma vertalen.
 • Het downloaden van een te vertalen bestand zet een lock op dat onderdeel, dat een aantal dagen geldig is. Verleng dat lock indien na bijna verstrijken van de lock-tijd de vertaling nog niet af is, of om de één of andere reden niet te uploaden is. Realiseer je dat als je dit niet doet, het te vertalen bestand automatisch weer vrijgegeven wordt, met het risico dat een ander het oppakt en werk dubbel wordt gedaan.
 • Het online vertalen blokkeert het bestand voor de tijd dat je er mee bezig bent, en geeft het weer vrij zodra je opslaat en afsluit. Deze manier verdient de voorkeur omdat je elkaar nooit voor de voeten kan lopen.


Indien werken via Transifex niet lukt:

 1. Kies beneden uit de tabel een module om te vertalen of
 2. Kies beneden uit de tabel een module om met vertalen door te gaan (zie punt 7) of
 3. Pas de tabel op deze pagina aan: zet je naam bij wat je wil vertalen, opdat iedereen weet dat je eraan bezig bent, verander de status en vermeld de datum en geef de regel de goede kleur
 4. Indien de module nog niet in de tabel staat: regel opnemen, met juiste link en status etc
 5. Start met vertalen (KBabel, Gtranslator, ...)
 6. Wanneer je nog niet klaar bent maar er even ermee ophoudt: upload het vernieuwde bestand naar deze wiki en neem een link in de tabel op naar het geuploade bestand (uploaden: zie hiervoor links menu Hulpmiddelen onder -> Bestand uploaden); pas deze pagina aan met de nodige info (verwijder je naam weer uit de Vertaler-kolom en pas het "Status" en het "Aantal strings over"-vakje aan. Vergeet de datum niet te vermelden!). Zo geeft je je werk door aan een ander en gaat het niet verloren.
 7. Wanneer je wel klaar bent (verdient de voorkeur :P) zet dan de status op Moet nagelezen worden. Pas alles conform aan. Wacht op status Wordt nagelezen. Duurt dit te lang, upload vertaalde module op http://translate.fedoraproject.org/languages/nl, volg instructies daar.


Stop (medium size).png
Per januari 2009
is voor downloaden en uploaden van modules CVS obsolete.

Status opvolgen

Met deze pagina volgen wij de vertaling van de programma's op de voet. Dit in volgorde van prioriteit. Voor meer info over het Nederlands vertalingsteam: zie L10N/Teams/Dutch .

GUI-vertalers:

 • Pas de nodige kleuren aan van een rij zodra je een wijziging aanbrengt, en stel ons op de hoogte als er iemand je vertaling moet herlezen.
 • Bij status Moet nagelezen worden gaarne zo snel mogelijk nalezen. Wanneer je gaat nalezen, de Status gelijk veranderen naar Wordt nagelezen. Zet ook even je naam er bij. Vergeet de datum van deze nieuwe status niet in te vullen bij Datum Status (dit alles voorkomt meervoudig corrigeren).
 • Wissel zo snel mogelijk eventuele commentaren uit. Als dat gebeurd is en er overeenstemming is, kan door de vertaler de status gewijzigd worden naar Voltooid en het bestand worden ge-upload.


De vertalingen

De legenda

Kleuren Betekenis Kleurencode
Te doen Deze pagina moet nog worden vertaald witte tekst en #FFA6C9
Wordt vertaald Iemand is begonnen met deze vertaling, ze is echter nog niet af witte tekst en #ff9000
Moet nagelezen worden De vertaling moet nagelezen worden zwarte tekst en #ffff00
Wordt nagelezen De vertaling wordt nagelezen, eventuele commentaren worden uitgewisseld zwarte tekst en #ffbf00
Voltooid De pagina is goed en dus voltooid zwarte tekst en #0fec8c


Wie doet Wat

Module Branch Aantal strings over Vertaler Status Bestand Datum Status
desc F10 1807  ??? Te doen File:L10N Teams Dutch GUIStatus desc-nl.po
summary F10 2146  ??? Te doen File:L10N Teams Dutch GUIStatus summary-nl.po
system-config-bind F10 557  ??? Te doen http://translate.fedoraproject.org/POT/system-config-bind.tip/system-config-bind.tip.nl.po
system-config-display Master 0 RichardvanderLuit Voltooid http://translate.fedoraproject.org/POT/system-config-display.master/system-config-display.master.nl.po 16.01.2009
system-config-lvm HEAD 0 RichardvanderLuit Voltooid http://translate.fedoraproject.org/POT/system-config-lvm.HEAD/system-config-lvm.HEAD.nl.po 16.01.2009
system-config-network F8 15 ThijsHulshof Wordt vertaald http://translate.fedoraproject.org/POT/system-config-network.master/system-config-network.master.nl.po
iok (indic onscreen virtual keyboard) Trunk 0 RichardvanderLuit Voltooid http://translate.fedoraproject.org/submit/module/iok 09.10.2009
fedorahosted.org Various/Websites 0 RichardvanderLuit Voltooid https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/websites/ 11.11.2009
talk.fedoraproject.org Various/Websites 0 RichardvanderLuit Voltooid https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/websites/ 10.11.2009
fedoraproject.org Various/Websites 0 RichardvanderLuit Voltooid https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/websites/ 10.11.2009

Meer info

Zie hiervoor L10N/Teams/Dutch

Snelle Links==2009=

Algemeen modules ophalen (scrol naar beneden op die pagina):

http://translate.fedoraproject.org/languages/nl/


Modules Fedora 11 te vertalen ophalen:

https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/fedora-11/


Modules Fedora 12 te vertalen ophalen:

https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/fedora-12/


Modules Fedora 13 te vertalen ophalen:

https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/fedora-13/


Modules Various te vertalen ophalen:

https://translate.fedoraproject.org/languages/nl/collection/fedora/various/


Modules Red Hat Enterprise Linux 5 te vertalen ophalen:

http://translate.fedoraproject.org/languages/nl/rhel-5


Vertaalde modules Submitten (Transifex):

http://translate.fedoraproject.org/languages/nl/


The Fedora Localization Project:

http://translate.fedoraproject.org/