From Fedora Project Wiki

Line 2: Line 2:
  
  
== Workflow ==
+
== Workflow & Migratie van Transifex naar Zanata==
 
'''Starten met vertalen via Transifex'''
 
'''Starten met vertalen via Transifex'''
  
Line 16: Line 16:
 
:*Het online vertalen blokkeert het bestand voor de tijd dat je er mee bezig bent, en geeft het weer vrij zodra je opslaat en afsluit. '''Deze manier verdient de voorkeur omdat je elkaar nooit voor de voeten kan lopen.'''
 
:*Het online vertalen blokkeert het bestand voor de tijd dat je er mee bezig bent, en geeft het weer vrij zodra je opslaat en afsluit. '''Deze manier verdient de voorkeur omdat je elkaar nooit voor de voeten kan lopen.'''
  
--workflow vanaf nov 2011--
+
 
 +
 
 +
'''Starten met vertalen via Zanata'''
 +
 
 +
*Indien je nog geen account hebt bij [https://fedora.zanata.org/ '''Zanata'''] lees dan eerst dit [https://fedoraproject.org/wiki/L10N/Translate_on_Zanata/ '''dit''']. Verzoek daarna lidmaatschap van het [https://fedora.transifex.net/projects/p/fedora/team/nl/ Dutch Translation team] van het '''Fedora Project'''. Stel daar ook je vragen wie waarmee bezig is, of meld wat je wilt gaan doen. Het ligt voor de hand dit eerst te doen bij de coördinator van het team, momenteel (2017) is dat Geert Warrink. Contact zoeken kan via de interne chat of mail van '''Zanata''', maar ook via de '''FAS-email'''accounts van de leden (vermeld op de wiki-pagina's van de leden zelf).
 +
 
  
  

Revision as of 19:07, 15 January 2017

L10N.png


Workflow & Migratie van Transifex naar Zanata

Starten met vertalen via Transifex

  • Indien je nog geen account hebt bij Transifex meld jezelf daar aan. Verzoek daarna lidmaatschap van het Dutch Translation team van het Fedora Project. Stel daar ook je vragen wie waarmee bezig is, of meld wat je wilt gaan doen. Het ligt voor de hand dit eerst te doen bij de coördinator van het team, momenteel (2017) is dat Geert Warrink. Contact zoeken kan via de interne mail van Transifex, maar ook via de FAS-emailaccounts van de leden (vermeld op de wiki-pagina's van de leden zelf).


Important.png
Transifex ontwikkelt en verbetert zich
Transifex ontwikkelt en verbetert zich ten tijde dat dit getypt wordt (2012) nog steeds, dus de info hieronder kan alweer enigszins zijn veranderd
Important.png
op Transifex wordt nog wel wat vertaald, maar de overschakeling op Zanata gaat hard
RL - januari 2017


  • Kies daarna op https://fedora.transifex.net/projects/p/fedora/ een projectdeel uit om daarvan een onderdeel te vertalen. Dat kan een programma zijn, een website of documentatie. Nogmaals, eerst overleggen met de coördinator verdient de voorkeur. Je kan kiezen tussen on-line vertalen en het te vertalen bestand downloaden om in een geschikt vertaalprogramma te vertalen.
  • Het downloaden van een te vertalen bestand zet een lock op dat onderdeel, dat een aantal dagen geldig is. Verleng dat lock indien na bijna verstrijken van de lock-tijd de vertaling nog niet af is, of om de één of andere reden niet te uploaden is. Realiseer je dat als je dit niet doet, het te vertalen bestand automatisch weer vrijgegeven wordt, met het risico dat een ander het oppakt en werk dubbel wordt gedaan.
  • Het online vertalen blokkeert het bestand voor de tijd dat je er mee bezig bent, en geeft het weer vrij zodra je opslaat en afsluit. Deze manier verdient de voorkeur omdat je elkaar nooit voor de voeten kan lopen.


Starten met vertalen via Zanata

  • Indien je nog geen account hebt bij Zanata lees dan eerst dit dit. Verzoek daarna lidmaatschap van het Dutch Translation team van het Fedora Project. Stel daar ook je vragen wie waarmee bezig is, of meld wat je wilt gaan doen. Het ligt voor de hand dit eerst te doen bij de coördinator van het team, momenteel (2017) is dat Geert Warrink. Contact zoeken kan via de interne chat of mail van Zanata, maar ook via de FAS-emailaccounts van de leden (vermeld op de wiki-pagina's van de leden zelf).


Terug naar de hoofdpagina van het Dutch Team


Stop (medium size).png
Oude-stijl-vertalers:
per januari 2009 is voor downloaden en uploaden van modules CVS obsolete.