From Fedora Project Wiki

pensionare fedorahosted.org

Rezumat

fedorahosted.org a fost retras la 1 martie 2017. Dacă vizionați această pagină, șansele sunt după această dată și ați fost redirecționat aici încercând să mergeți la un proiect pe fedorahosted.org. Dacă sunteți utilizator al unui proiect găzduit anterior la fedorahosted.org, vă rugăm să căutați noua casă pe care probabil o are proiectul de care sunteți interesat. Dacă sunteți deținător al unui proiect găzduit anterior la fedorahosted.org și aveți nevoie de datele dvs. pentru a migra, consultați mai jos.

Fundal

fedorahosted.org a fost înființat la sfârșitul anului 2007 ca locație pentru a găzdui proiecte svn, git, hg și bzr. Trac wiki și tracker de probleme a fost utilizat pentru probleme și planificare de proiecte. Grupurile pentru fiecare proiect au fost gestionate în sistemul de cont Fedora, iar prin intermediul unui pachet, s-au acceptat încărcări scp / sftp de versiuni. Multe dintre proiectele de acolo au fost strâns legate de Fedora, dar nu toate. Mulți ani, fedorahosted a prosperat.

Odată cu creșterea github-ului și a fluxului de lucru al cererii de tragere, majoritatea proiectelor noi s-au mutat în alte locații. La începutul anului 2015, a apărut pagure.io. A fost o implementare de la început a noului flux de lucru git / PR și, de asemenea, găzduit și întreținut de Fedora Infrastructure. La începutul anului 2016, a devenit clar că Fedora Infrastructură nu avea resurse pentru a menține menținerea atât a fedorahosted.org, cât și a pagure.io, astfel încât anunțul a fost făcut să se retragă fedorahosted. Mentenanții au avut în ultimul an să-și migreze proiectele către pagure.io sau orice alt loc pe care și-l doresc.

Motivele pentru pensionare

  • În ultimii ani au fost adăugate aproape 0 proiecte noi pe fedorahosted.org. Acest lucru nu arată prea mult interes din partea comunității de dezvoltatori.
  • fedorahosted.org folosește trac 0.12 (o versiune pe termen lung), dar în amonte este foarte în urmă la versiunile mai noi. (Următorul corecție de eroare 0.12 este cu 18 luni întârziat, iar următoarea 1.0 stabilă este cu 4 luni întârziere la această scriere) O trac mai nouă și toate pluginurile sale ar trebui să fie ambalate pentru o nouă versiune.
  • De-a lungul anilor s-a acumulat o cantitate corectă de datorii tehnice: fedorahosted.org funcționează rhel6 nu este în ansibil (CM-ul nostru) și nu este distribuit în niciun fel.
  • Domeniul „fedorahosted.org” și utilizarea grupurilor fas pentru gestionarea comisarilor a legat fedorahosted.org la Fedora, ceea ce a cauzat unele probleme ale proiectelor.

Răspunsuri generale

  • Dacă sunteți un întreținător care are nevoie de date din vechea instanță fedorahosted.org, vă rugăm să depuneți o problemă în https://pagure.io/fedora-infrastructure/ cu solicitarea dvs. Vă rugăm să fiți clar ce date doriți (trac db, git repo, altele) și cum doriți să vă obținem datele.
  • De asemenea, suntem încântați să configurăm redirecționări pentru proiectul dvs. către o nouă locație. Pur și simplu depuneți o problemă în https://pagure.io/fedora-infrastructure și vom încerca să vă ajutăm.
  • Dacă sunteți utilizator al unui proiect anterior la fedorahosted.org, vă rugăm să consultați https://pagure.io/ pentru proiect, este posibil să se fi mutat acolo.
  • lists.fedorahosted.org va continua să funcționeze și să existe pentru viitor.

Alte coduri / site-uri de găzduire de probleme

Dacă sunteți în căutarea unui alt site în care să migrați, există toate acestea acolo:

legături

https://lists.fedoraproject.org/archives/list/announce@lists.fedoraproject.org/message/RLL3LFUPLYMAUKGZ5B3O64XKJXBT24KZ/

https://lists.fedoraproject.org/archives/list/announce@lists.fedoraproject.org/message/BWSMCGZPPNG3JOCFQ6Z74MIBU7FG3KGB/

https://lists.fedoraproject.org/archives/list/devel-announce@lists.fedoraproject.org/message/BWSMCGZPPNG3JOCFQ6Z74MIBU7FG3KGB/

https://pagure.io/fedora-infrastructure/issue/5144