From Fedora Project Wiki

< Account System

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Important.png
Изгубена или забравена парола?
Ако сте изгубили или сте забравили паролата си за Акаунт системата на Fedora, в страницата login screen цъкнете върху "Forgot Password?" и следвайте процедурата за възстановяване.

Акаунт системата на Fedora

Акаунт системата на Fedora е система, регистрираща участниците в Проекта Fedora и техните права в под-проектите, върху които те работят. Тя се използва за удостоверяване и упълномощаване за различни компоненти. Към момента това включва CVS хранилищата и системата за проследяване на грешки Bugzilla .


Работа с акаунт системата

В началната страница на системата има връзки за:

Други инструменти

Акаунт системата отвътре

  • Exporting the email aliases happens hourly, on the hour on bastion.
  • Exporting CVS and shell accounts happens hourly, shortly after :30 on various boxes.
  • Exporting the Bugzilla fedora_contrib group from the 'fedorabugs' group happens hourly, on the hour on ElliotLee's personal workstation inside Red Hat.

Програмният код на системата за акаунти е достъпен на git://git.fedorahosted.org/git/fas.git. Страницата на проекта е на https://fedorahosted.org/fas/.

ЧЗВ

Аз нуждая ли се от акаунт в Системата за акаунти на Fedora?

За участието в много от под-проектите на Fedora се изисква наличие на акаунт в системата за акаунти. Ако не желаете да сътрудничите на Проекта Fedora, Вие не се нуждаете от акаунт. Ако искате права за запис в CVS или искате да участвате в проект, който ползва Акаунт системата на Fedora, Вие трябва да регистрирате собствен акаунт.

В допълнение, Проектът Fedora вече лицензира цялото съдържание под лиценз Creative Commons Attribution-Share Alike License 3.0 Unported . Сътрудниците на Wiki-то (http://fedoraproject.org/wiki) и Проекта Документация на Fedora се нуждаят от акаунт, понеже трябва да са подписали споразумението Contributor License Agreement (CLA).

Какво е Contributor License Agreement, съкратено - CLA?

Това е споразумение, което помага за запазването на Fedora като свободен и отворен софтуер, чрез подходящо лицензиране на сътрудниците на Проекта Fedora. То предвижда разнообразни защити за сътрудниците, Проекта Fedora и Red Hat. За повече информация, вижте Правната секция.

Какво е SSH ключ, и защо ми трябва такъв?

SSH , което е съкращение от Secure SHell, служи за криптирано удостоверяване и шифроване на връзката между компютри. В Проекта Fedora, SSH се използва за връзка с CVS хранилищата. Всеки път, когато се свързвате с CVS, връзката се осъществява чрез SSH. Вашият SSH ключ Ви идентифицира пред CVS сървъра, а ключът на CVS сървъра, позволява на Вашия компютър да се убеди, че е свързан с истинския CVS сървър. SSH ключ ще Ви е нужен само ако възнамерявате да се включите в разработването на програмен код, да работите върху страници от уебсайтовете на Проекта Fedora или да ползвате fedorapeople.org.

Вижте Cryptography

Подадох молба за членство в група и виждам, че съм със статус "Неодобрен". Какво означава това?

За членството в някои групи се изисква одобрение от администратор или спонсор на групата. За различните групи е различно. Потърсете информация за конкретната група на страниците и в проекта. Някои проекти, като например PackageMaintainers, изискват да имате специален спонсор или да изпълните определена процедура. Други групи могат да уважат молбата ви, веднага щом я подадете.

Получавам съобщение за странна грешка, докато използвам системата за акаунти, какво трябва да направя?

Изпратете email на адреса, който виждате в долната част на страницата, или регистрирайте проблема в Account System Trac.

Как да подпиша споразумението CLA?

Информация за подписването на CLA

Къде мога да намеря повече информация за системата за акаунти?

Връзка с хората, управляващи системата.

Прекратяване на акаунт

По Ваше желание

Ако пожелаете да деактивирате Вашия профил, просто влезте в edit your account, изтрийте Вашата лична информация и маркирайте акаунта като "Inactive".

Warning.png
Деактивиране на акаунт
След като веднъж сте маркирали своя акаунт като "inactive", Вие няма да можете да влезете с него където и да е във Fedora. Преди да го направите, го обмислете добре, за да сте сигурни, че искате да деактивирате акаунта!

Служебно

Злоумишленото използване може да доведе до закриване на профила. Също така, на хора, които имат много акаунти, без предварително писмено одобрение, ще им бъдат закрити всички акаунти, с изключение на един.

Собственикът на акаунт, подлежащ на закриване, ще бъде уведомен с email, преди акаунтът да бъде закрит.