From Fedora Project Wiki
Wachtwoord kwijt of vergeten?
Indien u uw Fedora Account System wachtwoord kwijt bent of vergeten, ga dan naar het login screen en kies "Wachtwoord vergeten?" om uw wachtwoord te achterhalen.

Het Fedora Account System

Het Fedora Account System houdt Fedora Project contribuanten en de projecten waaraan zij werken bij. Het wordt gebruikt voor authenticatie en autorisatie naar en voor verschillende componenten. Momenteel vallen ook de CVS repositories en Bugzilla daaronder.

Het Account System gebruiken

De initiële accounts pagina heeft links naar:

Account System Internals

  • Export van email aliases gebeurt uurlijks, op het hele uur op bastion.
  • Export CVS en shell accounts gebeurt uurlijks, kort na :30 op verschillende systemen.
  • Export van Bugzilla fedora_contrib group, van 'fedorabugs' group gebeurt uurlijks, op het hele uur van ElliotLee's persoonlijke werkstation binnen Red Hat.

De Account System code is beschikbaar op git://git.fedorahosted.org/git/fas.git. De projectpagina is te vinden op https://fedorahosted.org/fas/.

FAQ

Heb ik een account in het Fedora Account System nodig?

Veel van de Fedora sub-projecten vereisen een account bij het Fedora Account System voor contribuanten. Het systeem staat management toe van contributor agreements, groepslidmaatschappen, een eenmalige aanmelding voor meerdere Fedora services, en meer.

Kortom, indien je wilt bijdragen aan een project dat FAS accounts gebruikt, dan heb je een account nodig. Indien niet, niet.

Wat is de Contributor Agreement?

Dit is een overeenkomst die Fedora's vrije en open bron status helpt te behouden, door zeker te stellen dat alle bijdragen aan het project op de juiste wijze gelicenseerd zijn, en te verzekeren dat alle bijdragen beschikbaar zijn onder een open bron licentie, ook al is dat niet expliciet aangegeven. Voor meer informatie, zie Legal:Fedora Project Contributor Agreement.

De FPCA vervangt de vroegere Individual Contributor License Agreement.

Wat is een SSH sleutel, en waarom heb ik er één nodig?

SSH , kort voor Secure SHell, maakt cryptografische authenticatie en geëncrypteerde connecties tussen computers mogelijk. SSH wordt gebruikt voor tunnel CVS connecties voor het Fedora Project. Telkens als je CVS met het Fedora Project gebruikt, zal de transactie lopen via een SSH connectie. Je SSH sleutel zal je identificeren bij de CVS servers, en host sleutels op de CVS servers zullen je computer in staat stellen de remote server te identificeren. Een SSH sleutel is alleen nodig als je van plan bent broncode of content aan te bieden, als je werkt aan Fedora Project website pagina's, of als je fedorapeople.org gebruikt.

Zie Cryptography

Ik heb een groepslidmaatschap aangevraagd, maar deze staat als 'unapproved' gemarkeerd, wat betekent dat?

Nieuwe groepslidmaatschappen vereisen goedkeuring van de groepsbeheerder of een groepsponsor. Verschillende groepen gaan hier anders mee om. Bekijk de toepasselijke projectpagina's van de groep hoe zij dit afhandelen. Sommige projecten, bijvoorbeeld PackageMaintainers, vereisen dat je eerst een toegewijde sponsor hebt gevonden, of dat een een bepaalde procedure doorloopt. Andere groepen laten je toe zodra de gelegenheid zich voordoet.

Ik kwam een rare foutmelding tegen bij het gebruiken van het Account System, wat zal ik doen?

Stuur een email naar het adres onderaan deze pagina, of dien een ticket in bij Account System Trac.

Hoe completeer ik de CA?

Zie Teken de Contributor License Agreement (CLA)

Waar kan ik meer informatie krijgen over het account system?

Neem contact op met het management.

Beëindigen Account

Vrijwillig

Als je je account om de één of andere reden wilt deactiveren, bewerk eenvoudigweg jouw account, waarbij je jouw persoonlijke informatie verwijdert en het account merkt als "Inactief".

Een account 'inactief' merken
Eenmaal je account gemerkt als 'inactief' kan het niet meer gebruikt worden voor authenticatie binnen Fedora. Weet zeker dat je dit wilt voordat je het account deactiveert! Inactieve accounts kunnen worden gereactiveerd door te proberen in te loggen bij FAS via de Web site. Een wachtwoordreset is dan nodig om het account te reactiveren.

Vanwege een bepaalde reden

Kwaadwillend gebruik kan leiden tot beëindigen van het account. Van diegenen die meerdere accounts gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming worden alle accounts op één na beëindigd.

Gebruikers worden gewaarschuwd voordat een account wordt beëindigd