From Fedora Project Wiki

Revision as of 11:59, 4 March 2012 by Nippur (talk | contribs) (→‎Toestemming krijgen om te bewerken: update)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

De Fedora Project Wiki staat u snel toe als bewerker in te stappen. Echter, er kan een kleine leercurve ontstaan als u de wiki begint te gebruiken, en we hebben een aantal richtlijnen die elke bewerker moet volgen. Deze pagina maakt u bekend met deze richtlijnen en geeft een aantal tips om u op weg te helpen.

Dit document is verdeeld in drie delen: toestemming krijgen om te bewerken, basis wiki bewerken en bewerken voor gevorderden.

Toestemming krijgen om te bewerken

Om te voorkomen dat kwaadwillende gebruikers het Fedora Project Wiki voor gek zet, hebben we toestemming om te bewerken enigszins beperkt. Om toestemming krijgen om te bewerken moet u een paar simpele stappen nemen. Iedereen kan echter toestemming krijgen om te bewerken.

  1. Maak uzelf eigen met de informatie op deze pagina en de pagina's waarnaar wordt gelinkt. De basisrichtlijnen die gevolgd moeten worden door de gehele wiki heen worden hier behandeld. Het niet volgen van deze richtlijnen heeft veel onnodig werk voor andere vrijwilligers tot gevolg en kan leiden tot het intrekken van uw edit-privileges.
  2. Completeer de Fedora Project Contributor Agreement via het Fedora Account System. De FPCA tekenen geeft het Fedora Project de mogelijkheid om uw bijdragen aan de wiki onder licentie te brengen van de Open Publication License 1.0. Zo wordt verzekerd dat uw bijdragen voor altijd vrijelijk door de gemeenschap kan worden gebruikt, aangepast en heruitgegeven, net als de Fedora distributie. Zie verder deze Legal sectie voor meer informatie. Volg de Engelse instructies op Infrastructure/AccountSystem/CLAHowTo.
Note.png
Indien u geïnteresseerd bent in meer algemene website onderhoud, of deel wilt nemen aan het Fedora Websites team, bekijk dan de Websites pagina.
Informatie over schrijven van nieuwe formele Fedora documentatie met gebruik van de wiki is beschikbaar op Writing Wiki Documentation.

Etiquette richtlijnen

Lees Help:Wiki rules and etiquette/nl voor etiquette-richtlijnen bij het bewerken van de Fedora wiki.

Nieuwe pagina's maken

De Fedora Project Wiki is uitgebreid, dus is het noodzakelijk een strakke hiërarchie en organisatie aan te houden. De beste manier om hiervan kennis te nemen is Help:Subpages en Help:Categories te lezen, en daarna de bestaande structuur van de wiki te bekijken. Onze richtlijnen daar zullen u helpen uw pagina's zo te noemen dat zij beter te lezen, te vertalen en door zoekmachines te vinden en te promoten zijn. Toch maar even doen dus.

Bewerken in Mediawiki

Wend je tot Help:Wiki syntax and markup/nl voor basisinformatie over MediaWiki syntax. Het is helemaal niet moeilijk, en de wiki maakt het je echt gemakkelijk als je mooie pagina's wilt maken met bijna geen opmaak-syntax.

Hulp Krijgen

Wanneer u een vraag hebt over het bewerken van de Fedora Project wiki, of wanneer u hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met het Websites team. Zij hebben een IRC channel #fedora-websites[?] op freenode.net en een mailing list websites waarmee u zeer effectief antwoorden kunt krijgen op vragen die u hebt.

Indien u graag veel bewerkingen op de wiki wilt doen, overweeg dan u aan te sluiten bij het Websites team. U bent van harte welkom.

Veel plezier!