From Fedora Project Wiki

< Mailing list guidelines

Revision as of 21:32, 20 April 2020 by Mythcat (talk | contribs) (change language link)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Înainte de a posta pe listă

Există o serie de modalități prin care puteți găsi ajutor în sistemul dvs. Dacă nu găsiți răspunsul acolo, încercați să consultați arhivele listelor înainte de a posta o întrebare. Aceasta este o listă cu volum mare și este posibil ca cineva să fi avut deja aceeași problemă pe care încercați acum să o remediați. Consultați Resurse utile de mai jos pentru o listă de locuri de încercat. Consultați această prezentare pe eticheta de e-mail pe care ar trebui să o urmați.

Dacă încă nu puteți găsi un răspuns

Dacă nu găsiți un răspuns adecvat pentru întrebarea dvs. în resurse descrise mai jos, apoi scrierea pe listă este o idee bună. Aceste ghiduri au fost scrise pentru a vă asigura că mesajul dvs. primește atenția necesară pentru a fi citit și răspuns.

Ghiduri de postare

Păstrează-l scurt

'Lista utilizatori menține o lungime maximă a mesajului de 60 kilobiți' '; alte liste Fedora pot avea limite de lungime similare. Nu uitați că mii de copii ale mesajului dvs. vor exista în căsuțele poștale - vă rugăm să păstrați mesajele cât mai scurt. Evitați să includeți ieșirea jurnalului (selectați doar cele mai relevante linii sau plasați jurnalul pe un site web sau într-un pastabin în loc) sau să citați excesiv mesaje anterioare în thread (decupați textul citat până la cele mai recente / relevante mesaje).

Fără e-mail HTML, vă rog

Setați mailerul dvs. să trimită doar mesaje „ cu text simplu în listă (Cum ?). De ce? HTML este proiectat pentru pagini web, nu pentru e-mailuri și folosește mult mai multă lățime de bandă. Mulți membri ai listei de fapt blochează HTML, deoarece sunt folosiți pentru coduri rău intenționate.

Nu numai că e-mailul HTML este folosit pentru a rula scripturi rău intenționate, dar atunci când utilizați dispozitive portabile, timpul necesar pentru ca pagina să apară este de asemenea mult mai mare.

(consultați „7 motive pentru care e-mailul HTML este EVIL!")

Fără atașamente

Fișierele atașate la e-mail fac ca mesajele să fie mult mai mari. Acestea creează o cantitate enormă de trafic suplimentar pe Internet atunci când o listă de e-mail trimite mesajul și atașamentele către mii de oameni din întreaga lume. De asemenea, pot crea probleme destinatarilor, care pot fi limitate la conexiuni cu bandă mică. Este posibil ca un cititor să nu știe că descarcă un e-mail cu un atașament foarte mare până când este prea târziu și ar putea fi blocat să primească alte mailuri până când termină descărcarea, ceea ce îi frustrează.

Nu utilizați atașamente la e-mailul dvs. În schimb, postați un fișier în spațiul dvs. Fedorapeople.org, pastebin sau în altă parte pe web și includeți o adresă URL a acelui fișier în e-mailul dvs., nu fișierul. în sine.

Pornirea unui subiect nou

Când trimiteți un subiect nou, nu începeți să răspundeți la un mesaj existent, ci mai degrabă, începeți un mesaj nou către „users@lists.fedoraproject.org”. Acest lucru păstrează mesajele organizate pe thread, pentru persoanele cărora le place să utilizeze thread-uri (pe listele de distribuție cu volum mare ca acesta, thread-urile pot fi o comoditate deosebită).

În plus, vă rugăm să nu reciclați mesajele. Reciclarea mesajelor răspunde la un thread existent schimbând numele thread-ului. Acest lucru creează confuzie și deviază numărul de persoane care răspund la subiect.

Pentru detalii, consultați https://web.archive.org/web/20070219193422/http://mm.bbspals.org/message-recycling/

Scrieți o linie de subiect bună

Faceți o linie de subiect care ne spune clar ce aveți nevoie. Acesta este un punct care nu poate fi supraestimat. Încercați "Nu puteți trece de partiționarea pe F9" în loc de "Argg - ajută-mă !!!" De ce? Așa că oamenii cu anumite abilități, care caută pe cineva care să vă ajute, vă vor observa mesajul. Asta te ajută să obții ajutor de la oamenii potriviți rapid.

Pe o listă de volum mare ca aceasta, mulți oameni pur și simplu trec prin rândurile subiectului și citesc doar mesajele care le interesează. Prin urmare, creând o linie de subiect bună, creșteți șansele ca mesajul dvs. să fie de fapt citit și în cele din urmă să răspundeți.

Consultați și subiectul pentru mesaje comerciale de mai jos.

Dacă răspundeți la un mesaj

Asigurați-vă că putem spune ce răspundeți. Plasați fiecare parte a răspunsului dvs. 'după' textul pe care îl adresează (adică, 'NU există postări de top' ', vă rugăm să consultați "" -posting Wikipedia - Top Posting "și link-uri de aici pentru mai multe despre acest lucru). Majoritatea cititorilor de poștă pun automat un caracter '>' în fața fiecărei linii cu răspuns. Acesta oferă un flux conversațional textului, iar oamenii știu la ce răspundeți. Decupați materialul irelevant. Îți facilitează citirea răspunsului și ajută cititorul să rămână pe subiect. Folosirea postării de jos, intercalată, este recomandată, deoarece este mai organizată.

Faptul că trimiteți e-mailul de pe un telefon inteligent sau un dispozitiv similar nu invalidează aceste instrucțiuni. Vă rugăm să luați în considerare să trimiteți răspunsul mai târziu, când aveți acces la sistemul dvs. de e-mail obișnuit sau trimiteți în schimb o replică privată.

Răspuns la Digesti

Într-o listă cu volum mare ca acesta, puteți alege să primiți e-mailuri în modul digerat. Cu toate acestea, atunci când răspundeți la astfel de mesaje, evitați doar să apăsați pe butonul de răspuns. Acest lucru creează mesaje lipsite de sens, cum ar fi „Re: Fedora-Ambassadors-List Digest, Vol. 44, Numărul 10”, care nu reflectă ceea ce vorbiți. Vă rugăm să faceți următoarele:

  1. editați subiectul pentru a reflecta despre ce subiect vorbiți
  2. ștergeți toate părțile irelevante ale digestului, altele decât postarea la care răspundeți direct


=== Lasă-ne să știm când a răspuns la întrebarea dvs.

Când obțineți o soluție la întrebarea dvs. (sau o găsiți singur după ce ați postat pe listă), „răspundeți” la e-mailul original care descrie ce a rezolvat problema dvs., adăugând un [SOLVED] la sfârșitul linia subiectului. Astfel, oamenii vor ști că nu mai ai nevoie de ajutor în acest sens și pot căuta alte postări care să te ajute. De asemenea, ușurează o căutare în arhive atunci când cineva are o problemă în viitor.

Stil de postare corect

Postarea superioară răspunde la un mesaj din „partea de sus” a textului citat din corespondența anterioară. Acest lucru este foarte nedorit în listele de corespondență, deoarece crește dimensiunea testelor zilnice care trebuie trimise și este extrem de confuz și incoerent. În mod implicit, majoritatea clienților de e-mail folosesc acest lucru (include gmail și hotmail). Vă rugăm să eliminați partea irelevantă a comunicării anterioare (în cazul mai multor corespondențe unice) și folosiți postarea intercalată în partea de jos.

Nu supra-cotați după nivelul ierarhiei în corespondență.

Postarea de jos, intercalată, răspunde la părțile relevante din corespondența anterioară chiar sub blocul (blocurile) de propoziții. Pentru un comentariu la un alt bloc de propoziții din același text citat, ar trebui să vă deplasați din nou sub acel bloc relevant. Nu răspundeți mai jos decât întregul text citat. De asemenea, eliminați orice text irelevant.

Vă rugăm să furnizați URL-uri către articole, acolo unde este posibil. Evitați să tăiați și să lipiți articole întregi, în special, luând în considerare faptul că toate nu pot fi interesate. Lipirea articolelor întregi poate însemna, de asemenea, încălcări ale drepturilor de autor, ceea ce nu încurajează această listă.

Citiți fișierul pdf menționat mai sus despre ghidurile listei de corespondență de către Shakthi Kannan: http://www.shakthimaan.com/downloads/glv/presentations/mailing-list-etiquette.pdf. Documentul ilustrativ ar trebui să elimine toate îndoielile.

Fii curtenitor

Fii amabil și politicos față de colegii din listă. Nu înjurați niciodată și nu fiți nepoliticos cu nimeni. Atunci când interacționezi cu persoane de pe oricare dintre listele de distribuție Fedora, trebuie să urmezi Codul de conduită Fedora.

Anumite linii directoare comportamentale

Dacă un e-mail v-a jignit personal, vă rugăm să trimiteți un mesaj privat persoanei care exprimă cum vă simțiți, în loc să-l trimiteți pe lista de corespondență.

Vă rugăm să vă amintiți că avem membri din toate sexele și naționalitățile. Nu este permis abuzul de gen pe listă și nu includeți niciun argou specific pentru gen în postările dvs. De asemenea, nu vă permiteți critici rasiale sau regionale. Aceasta este o încălcare foarte gravă.

Fii atent când folosești sarcasm și umor. Fără comunicări față în față, gluma dvs. poate fi privită ca o critică. Când sunteți umor, folosiți emoticoane (zâmbetele) pentru a exprima umorul. (înclinați capul spre stânga pentru a vedea zâmbetul emoticon) :-) = fața fericită pentru umor.

Comportați-vă într-o manieră profesională în listele de corespondență. Orice greșeală te-ar putea pune sub scaner și la capătul primirii de multă mustrare.

Nu traversați postarea

Evitați postarea simultană pe mai multe liste. Alegeți o listă de e-mail care este cea mai potrivită pentru postarea dvs. și folosiți-o pur și simplu. Trebuie evitate listele multiple CC.

Postați pe lista de corespondență care se potrivește cel mai bine scopului dvs., apoi copiați linkul către pagina respectivă sau lista de corespondență și lipiți-le la toate celelalte liste de corespondență pe care doriți să le postați. Acest lucru va reduce cantitatea de date duplicate - doar o copie va avea acces de toți cei care o citesc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crossposting

Rămâneți pe subiect

Asigurați-vă că subiectul dvs. este relevant pentru lista de corespondență aleasă. De exemplu, trimiterea unei petiții politice care nu are legătură cu scopul listei. La rândul său, răspunsul pe listă la o postare off-topic tinde să mărească problema.

Fără scrisori de lanț

Nu trimiteți niciodată scrisori în lanț pe lista de corespondență. Un mail trimis simultan către mai mult de 10 utilizatori nu va ajunge pe listă. Acest lucru este pentru a elimina posibilii spameri / mesageriale în vrac pentru a ajunge pe listă.

Nu faceți conexiuni la rețeaua socială prin lista de mail

Nu trimiteți invitații pe site-urile de rețele sociale prin lista de e-mailuri. Adresele de e-mail ale persoanelor din lista de e-mail sunt vizibile pentru membri. Pentru a adăuga contacte cu lista de e-mail în rețeaua de socializare, încercați să le căutați pe site-ul de rețea socială sau să contactați prin e-mail și nu în lista de corespondență.

Mesaje comerciale

Când utilizați lista de corespondență în scop comercial, vă rugăm să prefixați subiectul cu „COMERCIAL”.

Dezabonare

Pentru a vă dezabona de la listă, puteți accesa pagina Lista utilizatorilor Fedora

Evitați semnăturile lungi și renunțările la drepturi

Găsim valoare în conținutul principal, mai degrabă decât în ​​semnături. Una sau două linii ar fi optimă pentru a transmite mesaje care trebuie să fie incluse în semnătura dvs. și să evitați exonerările imense care descriu modul în care e-mailul dvs. este privat și confidențial în timp ce trimiteți lucrurile pe lista de corespondență. Dacă compania / organizația dvs. aplică asta în poarta de poștă, utilizați un e-mail cu acces pop / imap, cum ar fi gmail, de exemplu. Astfel de pretenții nu sunt aplicabile la jumătatea timpului și sunt monumentale o prostie într-o listă de e-mailuri publice.

Template:Ancorare

Nu folosiți o semnătură de stil PGP care nu este publicată

Utilizarea semnării PGP sau GnuPG este încurajată. Cu toate acestea, în cazul în care cheia corespunzătoare nu este publicată pe un server de chei public, atunci mesajul va determina apariția unor aplicații client de e-mail (MUA) care sunt PGP / GPG conștientizate în timp ce încearcă toate tastaturile cunoscute. Aceasta poate dura mult timp și poate provoca frustrări pentru alți utilizatori. Dacă aveți o cheie nepublicată sau o cheie nouă, luați în considerare atașarea acestei chei (în format .asc) la firul de e-mail. Pentru mai multe informații despre cum puteți crea și utiliza corect tastele GPG, citiți pagina Crearea cheilor GPG.

Folosiți limba comună

Cu excepția cazului în care sunteți o listă de corespondență Fedora dedicată utilizatorilor care vorbesc limba respectivă, comunicați în engleză. Alte limbi ar putea fi ignorate doar pentru că utilizatorii din aceste liste pot doar să cunoască engleza sau să o utilizeze ca limbă comună. Consultați pagina Comunicare și obținere ajutor pentru mai multe informații despre alte liste de distribuție.

Utilizați un limbaj standard și nu abrevieri colocviale sau acceptate regional. Vizitați http://www.jargon.org pentru mai multe asemenea acronime.

Utilizați engleza standard acceptată universal. Faceți întotdeauna o verificare ortografică înainte de a expedia pe listă. Gramatica nu contează atât timp cât se înțelege unul. Nu folosiți limbajul SMS. Nu folosiți puncte (".....") pentru a încheia propozițiile așa cum este obișnuit pe rețelele de socializare.

Nu folosiți TOATE CAPITALURILE

Folosirea literelor majuscule din propozițiile dvs. este considerată strigă. Este considerat a fi nepoliticos. Dacă doriți să puneți accentul pe ceva *, folosiți acest * sau _this_.

Evitați postarea repetată

Adesea, persoanele care ajută pe listele de corespondență sunt voluntari care, la fel ca tine, au vieți ocupate. Dacă nu primiți un răspuns în câteva minute sau ore, evitați să postați aceeași întrebare în mod repetat. Oferiți un minim de 24-48 de ore pentru un răspuns și, dacă nu aveți una până atunci, dați un „nod” pe listă prin „„ răspunde la ”(nu re-postați) mesajul original.

Vă rugăm * citiți toate mesajele dvs. înainte de a răspunde * la un mail. Poate cineva a răspuns deja.


Resurse utile

Obținerea ajutorului din sistemul dvs.

Există multe modalități de a obține informații din sistemul dvs. Obțineți o fereastră de terminal făcând clic dreapta pe desktop. În fereastra tastați una dintre următoarele (fără „$” și înlocuiți „„ numele aplicației ”cu numele aplicației cu care aveți probleme).

$ man application-name
$ info application-name name
$ locate stuff-you-want-to-know-about
$ rpm -qd packagename

De asemenea, puteți găsi un număr semnificativ de documente stocate în / usr / share / doc.

Documentare

În prezent se depun eforturi în documentația pentru Fedora. Unele dintre rezultatele sunt:

Red Hat Enterprise Linux se bazează pe proiectul Fedora. Deci, documentația RHEL ar trebui să fie utilă pentru utilizatorul Fedora:

De asemenea, un ajutor bun poate fi găsit aici:

Arhive de listă

Un alt favorit al utilizatorilor listei. Cu toate acestea, pare să folosească subiecți în loc de referințe pentru a sorta mesajele, ceea ce înseamnă că uneori firele sunt rupte.

Lista de trimitere

Dacă întâmpinați probleme cu privire la configurarea sau operarea listei de e-mail, vă rugăm să trimiteți prin e-mail administratorilor listei, mai degrabă decât să postați pe listă despre problemă. Pentru listele de pe fedoraproject.org, administratorii de liste pot fi accesați prin intermediul listei $ list-owner@lists.fedoraproject.org, de ex. pentru lista de utilizatori [mailto: users-owner@lists.fedoraproject.org utilizatori-proprietari la listele.fedoraproject.org]. Există un link către adresa proprietarului din partea de jos a paginii listinfo pentru fiecare listă.

Căutați-l!

Căutarea problemelor Fedora returnează aproape invariabil mai multe accesări. Desigur, dacă utilizați Google, criteriile / criteriile sale de căutare sunt importante aici și pot fi necesare mai multe încercări privind variațiile de cuvinte cheie. Un mod deosebit de util de a restrânge căutarea este de a include un nume de listă de e-mail în criteriile de căutare. Cateva exemple:

fedora users + "boot hang"
fedora devel + pup

O altă posibilitate este să includeți site: lists.fedoraproject.org în locul numelui listei. Acesta va căuta în toate arhivele principale, care includ, de asemenea, listele „test” și „dezvoltate” (testerii sau dezvoltatorii vor întâmpina probleme înainte de a face acest lucru), listele RHEL și listele vechi de Red Hat.

Mulțumiri

Acest document a rezultat din munca lui James Mc Kenzie, Duncan Lithgow, Gustavo Seabra, David Curry, James Wilkinson, Perry Spiller, Christofer C. Bell și comentariile utile ale diverselor persoane și este în spiritul: Lista de instalare RedHat (RHIL) Ghidul neoficial al utilizatorului și Cum să pui întrebări Calea inteligentă.

Discuțiile despre netiquette sunt mereu în desfășurare și convențiile stabilite anterior sunt revizuite continuu. Vă rugăm să citiți aceste orientări în spiritul destinat: crearea unui document viu care să reflecte consensul de grup. Nu uitați, este mai probabil să primiți răspunsuri la întrebările dvs. dacă respectați aceste recomandări.

Categorie: Comunicare