From Fedora Project Wiki

Последни новини

Fedora 9 Alpha излезе

И така какво ново:

  • GNOME 2.21 Development Release
  • KDE 4.0
  • Firefox 3 Beta 2
  • Поддръжка на ext2, ext3, NTFS дялове по време на инсталация
  • Поддръжка на създаване и възможност и за инсталиране на криптирани файлови системи
  • PackageKit
  • Ядро 2.6.24

Не забравяйте, че Alpha версията преди всичко дава възможност на по-широк кръг от общността да тества предварително следващата версия на Fedora, така че не очаквайте от нея да е завършена. Разработчиците ще се радват на обратна връзка посредством Bugzilla.

Какво е предвидено да се включи във Fedora 9 може да се види тук.

Fedora 9 Alpha може да бъде изтеглена от тук.

Fedora 9 Codename е оповестено

Кодовото име на бъдещата Fedora 9 ще бъде Sulphur . Това бе оповестено от Josh Boyer в петък. Победителят печели с 62 гласа, като класираното на второ място Bathysphere има 54 гласа. Повече информация в мейла до общността.

Fedora Project има нов лидер

В съобщение до Fedora общността след първия ден на FUDCon досегашният лидер MaxSpevack обяви своето оттегляне. В него той съобщи и името на своя наследник Paul Frields . Max благодари на общността за съвместната работа в последните две години и обяви, че като част от RedHat и Fedora Community ще продължи да помага на проекта.

Fedora 8 Live CD с КДЕ 4 (2008-01-11)

В деня на официалното пускане на KDE 4, Fedora KDE Team обяви наличието на Live CD , което включва новата десктоп среда. Изгледи на екрана могат да бъдат видяни тук.

Fedora 8 Respins (2007-12-23)

Проектър Fedora Unity съобщи за появата на нови CD и DVD ISO Re-Spins на Fedora 8. Те са базирани на официалните Fedora 8 Image файлове и включват всички ъпдейти пуснати до 18 декември 2007 г. Налични са версии за i386 и x86_64 битови архитектури.

Fedora 7 Test 4 (6.93) (2007-04-26)

Проектът Федора е радостен да съобщи за появата на последната тестова версия на Fedora 7!

Test 4 е само за тестери. Сега е времето да дадете своя принос към проекта, като тествате и докладвате проблемите. Направете го! Официалната версия на Fedora 7 се очаква да излезе на 24 май. Можете да си свалите версия с Gnome или с KDE от тук .

За повече информация вижте: http://fedoraproject.org/wiki/Releases/7/

Потребителите на Fedora Core 6 (Zod) за вече над 2 милиона (2007-03-05)

Fedora Core 6 достигна два милиона инсталации само 133 дни след излизането на Fedora Core. Повече детайли за това, можете да намерите на страницата статистика . Искаме да благодарим на всеки свързан с Fedora за участието му и да поканим повече хора, които да допринасят за развитието на проекта.

Изпратете ни профила на хардуера си

Ако сте търсили лесен начин да дадете своя принос към проекта, ето начин да го направите. Покажете ни на какъв хардуер използвате Fedora. Това ще помогне много за развитието на проекта и за поддържането на все повече хардуер в тази дистрибуция и в Линукс като цяло. Погледнете това за повече информация. Благодарим Ви!.

Други новини