From Fedora Project Wiki

Descărcați și creați o imagine live sau Live USB

Pentru a descărca o imagine Fedora Live pre-construită, vizitați pagina de descărcare. Apoi, puteți fie:

Dacă doriți să creați și apoi să vă ardeți propriul ISO personalizat, consultați How to create and use a Live CD.

Avantaje și limitări

Beneficii:

 • Puteți demonstra caracteristici sau puteți încerca o lansare, inclusiv testarea funcționalității hardware, înainte de instalarea hard diskului / SSD.
 • Instalarea live USB / CD / DVD este mai rapidă decât instalarea obișnuită. În mod normal, instalarea USB / SD durează doar câteva minute și poate fi configurată cu stocare permanentă.
 • Puteți utiliza tehnologia Live CD pentru copierea de rezervă și recuperarea unității hard disk instalate.

limitări:

 • Nu este posibilă alegerea pachetelor în timpul instalării. Imaginile live au de obicei mai puține pachete decât o imagine de instalare obișnuită.
 • Nu este posibilă efectuarea unui upgrade prin programul de instalare Anaconda. Dacă aveți o partiție separată / home, nu o puteți formata în timpul instalării și astfel puteți păstra setările și / conținutul de acasă.
 • Nu este posibil să alegeți un sistem de fișiere non-implicit.
 • Odată ce ați oprit un computer care rulează de pe un CD Live, veți pierde orice setări sau pachete instalate, dar instalările Live USB / SD pot fi configurate cu stocare persistentă.

Funcții imagine live Fedora

Caracteristici actuale:

 1. Un CD live bootat utilizează o rootfs temporară, în memorie, citire și scriere, astfel încât este posibil să instalați software pentru utilizare în timp ce CD-ul Live funcționează.
 2. Opțiuni de persistență a datelor disponibile pe instalațiile Live USB / SD.
 3. Instalați pe hard-discuri sau unități USB / SD.
 4. Utilizează SELinux în modul de implementare și alte caracteristici de securitate în mod implicit.
 5. Include cel mai bun software de rasă pe mass-media.
 6. Rămâneți aproape de o instalare obișnuită a desktop-ului cu privire la caracteristici sau încercați Spins specializate.
 7. Abilitatea de a crea suporturi CD-ROM și CD-R normale (mai puțin de 700 MB) sau imagini DVD.
 8. Faceți-o ușor să faceți un CD Live derivat cu propriile dvs. depozite, pachete și lucrări de artă.
 9. API folosit de LTSP, creatorul de aparate și altele.

Contribuitori

Comunicare

Utilizatorii de imagini Fedora Live și dezvoltatorii pot participa și pot contribui la discuțiile care au loc în Fedora livecd lista. (predecessor list archives)

Găsirea codului

Codul sursă pentru instrumentele Live CD este menținut în git. Depozit este la https://github.com/rhinstaller/livecd-tools/. Puteți instala cu ușurință instalând pachetul "livecd-tools".

Fișierele Kickstart sunt în pachetul spin-kickstarts.noarch.

Instalarea unității hard disk

Abilitatea de a instala pe un hard disk este disponibilă de la lansarea Fedora 7. După ce porniți media live, faceți clic pe pictograma de instalare de pe desktop pentru a începe instalarea. Instalarea dintr-o imagine live necesită ca GRUB și directorul / boot să fie instalate pe o unitate cu o etichetă de partiție MSDOS sau că mașina actuală acceptă boot-ul EFI. Dacă o mașină cu clone PC are numai hard disk-uri GPT, atunci poate fi necesar să utilizați ca destinație intermediară un dispozitiv de memorie flash USB2.0 (cu o etichetă de partiție MSDOS).

În Fedora 15, în loc să faceți clic pe pictograma desktop, alegeți Applications -> System Tools-> Install to Hard Drive din meniul din partea de sus a ecranului.

Referințe