From Fedora Project Wiki

< QA

Asigurarea calității Fedora

Bun venit pe pagina proiectului Fedora QA. Fedora QA este proiectul care acoperă toate testele software-ului care alcătuiește Fedora. Scopul nostru este să îmbunătățim continuu calitatea versiunilor și actualizărilor Fedora.

Activități

Proiectul de Asigurare a Calității este implicat în următoarele activități:

Sarcinile în așteptare și finalizate sunt listate în Pagure.

Implicați-vă

Suntem mereu dornici să avem noi contribuitori la proiectul QA, indiferent de nivelul dvs. de experiență. Dacă doriți să vă implicați pentru a ajuta la îmbunătățirea Fedora, citiți pagina Ce pot face? pentru a afla cum să vă alăturați activităților QA. Există sarcini disponibile pentru fiecare nivel de expertiză și timpul liber disponibil.

Fii informat

Puteți urmări evenimente importante QA abonându-vă la QA. Pentru a face acest lucru, deschideți software-ul dvs. de calendar preferat (Google Calendar, Thunderbird etc.), alegeți să adăugați un calendar la distanță folosind adresa URL și introduceți https://calendar.fedoraproject.org//ical/QA/ . Ar trebui să vedeți acum evenimentele QA în calendarul dvs. (Notă: nu descărcați fișierul .ical de la acea adresă URL și nu îl alimentați în software-ul calendarului, care ar arăta doar un instantaneu static al calendarului nostru).

De asemenea, vi se recomandă să vă abonați la lista de corespondență [1]. Toate evenimentele noastre QA și, de asemenea, importante Fedora Branched compuse nominalizate pentru testare sunt anunțate acolo.

Comunicați

IRC

Canalul nostru permanent QA este #fedora-qa[?]. Vă puteți conecta oricând și vorbiți cu membrii QA și cu oricine altcineva interesat de calitatea Fedora acolo.

„Întâlnirile QA” au loc în fiecare a doua luni la 16.00 UTC (sau 15.00 UTC în timpul de vară, verificați calendarul pentru a vedea o oră precisă) în fedora -întâlnire canal pe IRC. Toată lumea este binevenită să vină, mai ales dacă te gândești să te implici în QA și ai vrea să pui mai întâi câteva întrebări. Informații generale despre întâlnirile QA și înregistrările de la întâlnirile anterioare pot fi găsite la QA/Meetings.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru rularea unui client IRC sau conectarea la canalele noastre, consultați Cum se utilizează IRC.

Liste de corespondență

  • test este principala listă de corespondență pentru proiectul QA
  • test-announce este lista de corespondență pentru anunțurile proiectelor QA. Aceasta este o listă cu trafic mai scăzut dacă doriți să țineți pasul cu evenimentele importante, dar considerați că volumul „test@” este prea mare.
  • test-reports este lista de corespondență pentru primirea rezumatelor rapoartelor automate de la instrumentele Fedora care sunt legate de activitățile de dezvoltare și testare
  • qa-devel este lista de corespondență pentru dezvoltarea instrumentelor QA

Bilete

  • Proiectul fedora-qa pe Pagure este locul principal pentru managementul general al sarcinilor
  • fedora-qa group listează alte proiecte pe care le menținem pe Pagure

Dacă doriți să vă implicați cu Fedora, dar QA nu sună a grupului potrivit