From Fedora Project Wiki

Најновије вести

Представљамо Fedora-у 7 (Moonshine) (2007-05-31)

Fedora пројекту је драго да објави крајње издање Fedora 7 оперативног система, под надимком Moonshine, тј. „Месечев сјај“.

Fedora 7 је прво издање где се развој дешавао 101% у заједници. Како? Сав код је стављен у једну спољну ризницу. Зашто? Исти велики квалитет дистрибуције, а још више квалитетних програмера са могућношћу рада са директним приступом коду и побољшању ароме од преко 7500 пакета.

За више података погледајте https://www.redhat.com/archives/fedora-announce-list/2007-May/msg00009.html.

Преко два милиона Fedora Core 6 (Зод) корисника (2007-03-08)

Fedora Core 6 је достигла два милиона инсталираних примерака за само 133 дана после издања Fedora Core 6. Више детаља се може наћи на нашој страници за статистику . Жељели бисмо да искористимо ову прилику да се захвалимо свима у Fedora заједници за њихово учествовање, као и да позовемо све заинтересоване људе да помогну овом пројекту.

Пошаљите нам профил Вашег хардвера

Ако сте тражили једноставни начин да помогнете Fedora пројекту, ево добре шансе. Покажите нам на којем хардверу покрећете Fedora-у. Ово ће помоћи пројекту да усредсреди свој развој, као и да помогне хардверу да ради са Fedora-ом и Линуксом уопштено.

Све што требате је да упишете yum install smolt праћено са наредбом smoltSendProfile у терминалу. Погледајте обавештење за више детаља.

Остале вести

Седмични извештаји Федоре FedoraNEWS.ORG Информације о штампи

. CategoryNews