From Fedora Project Wiki

Hvad er Fedora?

Fedora handler om frihed og hurtig innovation.

Fedora er et Linux-baseret system der giver brugere adgang til det nyeste frie og open-source software, i en stabil, sikker og nem-at-bruge form. Vi tror fuldt og fast i de grundprincipper der har skabt alle komponenterne der udgør vores operativsystem, og på grund af det garanterer at Fedora altid vil være frit for alle at bruge, ændre og distribuere.

Fedora er i centrum for innovationen i frit og open-source software, og skaber et fællesskab hvor udviklere og open-source entusiaster er sammen om at styrke frit og open-source software. Fedora-fællesskabet giver alt det bygger tilbage til open-source-verdenen og fortsætter med at lave forbedringer til det større fællesskab, as evidenced by the regular and rapid incorporation of its features into other Linux distributions. Regardless of which Linux distribution you use, you are relying on code developed within the Fedora Project.

Fedora er dog mere end bare software. Det er et fællesskab af bidragsydere fra hele verden som arbejder sammen om at styrke interesserne omkring den frie kultur. Alle er velkomne til at være med, og uanset hvad dine evner er, er der plads til dig i vores fællesskab! Fedora-fællesskabet er software-udviklere, kunstnere, systemadministratorer, webdesignere, forfattere, talere og oversættere -- som med glæde vil hjælpe dig igang.

Hvem bruger Fedora?

Hvad gør Fedora anderledes?

Vi prøver hele tiden at gøre det rette, ved kun at skabe fri og open-source software. Vi vil kæmpe for at beskytte promoverer løsninger som alle kan bruge og viderdistribuere. Med dette i sinde er alle vores udviklere fokuseret på at arbejde tæt med upstream, så alle kan nyde godt af vores arbejde og få adgang til vores ændringer så hurtigt som muligt. På grund af den store mængde af innovation som Fedora driver, har dette fokus vist sig at have en tydelig og langtidsholdbar effekt. Nogen af de nyeste udviklinger i fri og open-source softeare som Fedora har drevet inkluderer:

Det modsatte er også rigtigt: ved at holde sig tæt til upstream-udviklingsholdene, får Fedora ofte det nyeste software før alle andre. Dette gavner ikke kun vores fællesskab, det gavner også upstream-holdene ved at få produktet ud til flere mennesker der giver mere konstruktiv kritik til dem.

En anden tydelig forskel ved Fedora er vores mål til at styrke andre til at følge deres vision om hvad et frit operativsystem skal være. Fedora former basen for andre distributioner, som for eksempel Red Hat Enterprise Linux , One Laptop Per Child XO og Creative Commons' Live Content DVD'er.

Og det er ikke det hele. Det er ligeså nemt for den enkelte at skabe deres egen distribution, takket være Fedoras nemme spinning-værktøjer . Disse tillader dig hurtigt at vælge de pakker du ønsker og lave live-aftryk til CD/DVD eller USB, eller installations-skiver. Nogen af de officielle versioner af Fedora er blevet skabt på denne måde, for eksempel:

  • Fedora Electronic Lab
  • Fedora Xfce Spin
  • Fedora Developers Spin
  • Fedora Games Spin

Hvordan får jeg fat i Fedora?

Nemt, du skal bare besøge dette websted og hente det. Takket være vores Live CD eller Live USB kan du endda prøve det uden at installere noget på din computer - faktisk kan du lave en Live USB-pen fra Windows !

Selvom du har en langsom internetforbindelse, eller slet ikke ingen forbindelse overhovedet, kan du stadig få Fedora, takket være vores Free Media-program.

Hvordan melder man sig hos Fedora?

Kan du lide hvad du ser og har lyst til at hjælpe? Det er nemt! Denne side har alle de informationer du behøver, og glem ikke at alle vores bidragydere for adgang til alle vores fantastiske værktøjer der hjælper dem med at få arbejdet gjort:

  • Fedora People tilbyder gratis webplads til at hoste Fedora-relateret indhold
  • Fedora Planet er en samling af bidragyderes weblogs så du kan se hvad hvem har gang i
  • Fedora Hosted er det perfekte sted til at hoste dine frie og open-source projekter
  • Fedoras egen Gobby server , så vi alle kan samarbejde om dokumenter i real-time
  • Fedora Byggesystem til at bygge din software til flere arkitekturer
  • Evnerne og erfaringerne fra hundredvis af andre Fedora-bidragydere!